Vinařův rok - rovnou 2 díly
Dlouho jsme Vám nepřipravili žádné další díly naší série Vinařům rok, tak to zkusíme napravit a naservírujeme Vám rovnou dva. Pohodlně se usaďte a jdeme na to.
V první díle se podíváme na to, jak vypadá takové zpracování hroznů a co se dělá s vínem po dokvašení.
Míra vždycky říká, že to dělají na "pankáče" a nechávají přírodu pracovat za ně a oni tomu jen dodávají pravý směr. Hodně z nás/Vás mohli daná vína ochutnat a dělají to asi opravdu dobře :-)
Druhý dnešní díl se věnuje tématu, které bude zřejmě pro mnohé z Vás nové. Podíváme se na "Sirku"
Sirka, to je choroba či nemoc, se kterou se setkává každý vinař prakticky každý rok. Někdo více, někdo méně, to už záleží na vinaři jak je schopen hrozny, mošt a poté víno obstarat, aby bylo v pohodě :-) Co to sirka je, jak vzniká a jak ji odstraníme, o tom více v dnešním videu.
A ještě menší zpráva závěrem. Hledáme do našeho týmu posily. Kdo byste měl zájem, mrkněte níže k nám na Facebook :-)